Blog

HomeVerlichtingSlaapkamer verlichting tips voor verschillende doeleinden

Slaapkamer verlichting tips voor verschillende doeleinden

Om sfeer te creëren in jouw slaapkamer is het belangrijk dat je de juiste lampen plaatst. Je hebt keuze uit dimbare verlichting, romantische verlichting, een led lamp, plafondlamp, wandlamp en nog veel meer. Om de juiste keuze te maken voor jouw slaapkamer lampen is het belangrijk om eerst te weten welke soorten verlichting er zijn. Om ook een beetje mee te gaan met de laatste trends vertellen wij jou hier graag meer over in deze blog.

Lampen in de slaapkamer kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Een nachtkast lampje is de sfeermaker in jouw slaapkamer bij uitstek! Voor een wat romantischere sfeer in jouw slaapkamer kun je kiezen voor lampen die dimbaar zijn.

Verschillende soorten verlichting

In jouw slaapkamer is het belangrijk dat je eerst kiest voor de basisverlichting. Basisverlichting is de algemene verlichting in jouw kamer. Deze lichtbron zorgt er voor dat jouw kamer op een egale manier verlicht wordt. Je kan als basisverlichting kiezen voor een lamp aan het plafond.

Daarnaast kun je ook denken aan andere soorten licht voor in de slaapkamer, bijvoorbeeld accentverlichting. Accentverlichting zorgt er voor dat jij een specifiek element aan de muur of op een tafel in de spotlights zet. Dit kun je bijvoorbeeld doen met spots.

Functionele verlichting zijn lampen die er voor zorgen dat de zichtbaarheid in een ruimte wordt verhoogd. Dit kan met indirect of direct licht. Functionele verlichting is vaak praktisch en hiervoor wordt over het algemeen wit, koel licht gebruikt.

Een ander soort binnenverlichting is sfeerverlichting. Sfeerverlichting kan een romantisch zijn, waarbij er gebruik wordt gemaakt van zacht en indirect licht. Wanneer jij sfeerverlichting wil toepassen in jouw slaapkamer kun je kiezen voor een nachtlampje, tafellamp op je bureau of een van onze wandlampen.

Decoratieve verlichting is niet functioneel en is puur ter decoratie. Dit zijn meer accessoires. Bijvoorbeeld neonverlichting op een verjaardag of de kerstverlichting in jouw kerstboom.

De laatste trends op het gebied van verlichting

Trendy lampen zijn natuurlijk in iedere ruimte belangrijk. Naast het hebben van de juiste verlichting wil je natuurlijk ook graag dat jouw woonkamer en/of slaapkamer lampen wel een beetje hip zijn. Kies bijvoorbeeld voor een slaapkamer lamp uit een industrieel interieur. Dit geeft jouw slaapkamer een stoere look. Kijk bijvoorbeeld deze bamboe hanglamp.

Niet alleen het industriële aspect van deze lamp gaat me met de trends. Ook het feit dat dit product van natuurlijke materialen is gemaakt. Ook leuk om een wilgen tafellamp op jouw nachtkastje hier mee te combineren.

Naast deze twee trends zijn er meer, bijvoorbeeld messing producten. Of jouw voorkeur nou gaat naar een wandlamp, hanglamp of staande lamp voor in jouw slaapkamer. Bij Stijl & Deco hebben we het allemaal. Bekijk bijvoorbeeld deze messingkleurige hanglamp die perfect past in jouw slaapkamer, of als lichtbron boven de eettafel.

Ook een kroonluchter kan in jouw slaapkamer een mooie toevoeging zijn. Als jij voor sfeervolle slaapkamerlampen wil gaan is dit echt een mooie lamp. Afhankelijk van jouw stijl kun je gaan voor deze plafons/hanglamp in het zilver of goud.

Lampen in assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Plaats een van onze lampen in jouw winkelwagen die past bij de stijl in jouw slaapkamer. Kies voor een lampje die dimbaar is, een lamp die zorgt voor sfeer of juist een lamp die voldoende licht geeft bij het uitkiezen van een outfit.

LED verlichting voor in de slaapkamer

LED verlichting kan ook geschikt zijn voor in jouw slaapkamer. Als jij voldoende licht wilt bij het uitzoeken van jouw kleding, maar het ook graag wat donker wil hebben kun je kiezen voor dimbare lampen.

LED verlichting kun jij bijvoorbeeld ook laten plaatsen in jouw kledingkast. Zo kun jij als je naar bed gaat slapen kiezen voor lichtbronnen die zorgen voor sfeer, maar bij het openen van jouw kast een product gebruiken die genoeg licht geeft.

Daarnaast denk je bij de aanschaf van LED lampen ook nog eens aan het milieu. LED lampen zorgen voor mooi licht en zijn geschikt als slaapkamer lampen. Daarbij verbruikt deze lichtbron 85% minder stroom.

Dimbare lampen ook als romantische verlichting

Ook een dimmer op jouw verlichting kunnen de perfecte slaapkamer verlichting zijn. Dit zorgt namelijk voor de combinatie tussen sfeer- en praktische verlichting. Met de dimmer kun je er ook voor kiezen dat de hele ruimte, bijvoorbeeld de slaapkamer volledig verlicht wordt. Wil je slaapkamer lampen die minder fel zijn, dan kun je de lampen dimmen. Een lampje die dimbaar is kun je voor verschillende doeleinden gebruiken.

Bijvoorbeeld voor wanneer jij ‘s avonds toch nog even bezig moet voor school of nog even heerlijk een boek in wil duiken. Dan is het beter voor je ogen om een lamp te hebben die dimbaar is. Maar wanneer jij ‘s ochtend uit bed moet en je wakker wordt dan licht kun je het licht juist minder erg dimmen.

Kom in contact met Stijl & Deco

Heb jij inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op ons Instagram kanaal. Hier staan verschillende soorten verlichting op. Verlichting inspiratie voor een Scandinavisch of landelijk interieur. Kies bijvoorbeeld voor een mooie lamp voor het plafond van jouw slaapkamer, lampen die dimbaar zijn voor een romantische sfeer of een slaapkamer lamp aan de wand.

Wanneer jij behoefte hebt aan meer inspiratie, tips of andere vragen kun jij altijd een e mail sturen naar een van onze experts. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op en adviseren met liefde! Wanneer jij als nieuwe klant meer interieur advies wil, over de kleuren op je muur, de decoratie in jouw slaapkamer of andere vragen hebt. Neem dan contact op met een van onze experts.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ook wanneer jij inspiratie wil over andere producten voor in de slaapkamer. Bijvoorbeeld een mooi sprei voor op bed, een kast of andere producten voor in iedere ruimte die voor sfeer zorgen. Kijk dan bij onze nieuwsbrief, abonneer en doe inspiratie op! Ook komen er in onze nieuwsbrief mooie acties naar voren die jij absoluut niet wil missen!

Als jij bij ons verlichting besteld. Kun jij genieten van gratis verzenden. Daarbij heb je ook nog 14 dagen bedenktijd. Ben jij dus toch niet tevreden over de lamp die dimbaar is, jouw hanglamp of iets dergelijks. Laat dit aan ons weten en stuur het product retour.