Blog

HomeIndustriële stijlDe voordelen en nadelen mangohout
Nadelen mangohout

De voordelen en nadelen mangohout

Wil jij graag voor in jouw woning nieuwe meubelen, gemaakt van mangohout? Of producten met een warme uitstraling gemaakt van kwalitatief sterk hout? Daarbij zijn er natuurlijk nadelen en voordelen aan mangohout, ook vergeleken met andere houtsoorten. Kies van voor tafels die gemaakt zijn van het duurzame houtsoort mangohout!  Dit gaat bijvoorbeeld over hoe krasbestendig een houtsoort is. Over of er veel of weinig onderhoud nodig is. Lees deze blog en kom meer te weten over mangobomen en mangohout.

Mangohouten meubels geven jouw woning een beetje meer warmte, elegantie en sfeer. Kijk in het assortiment van Stijl & Deco. Hier vind je mangohouten meubel als: salontafels, een tv meubel, dressoirs en salontafels.

Wat is het, de voor- en nadelen mangohout?

Mangohout is een hardhout soort die voor meubels gebruikt wordt. De mangoboom groeit vooral in Zuid-Oost Azië, zijn ongeveer 40 meter hoog en hebben een stam tot 4 meter. Doordat de mangobomen zo’n flinke diameter hebben zijn de dikke en stevige planken geschikt voor bouwconstructies en meubels. De diameter van de mangoboom zorgt er ook voor dat het hout kwalitatief stek hout is.

Een nadeel van het mangohout is dat ieder meubelstuk uniek is. Het ene tafelblad kan dus anders zijn dan een ander tafelblad. Dit komt doordat er kleurschakeringen in het hout kunnen zitten. Zo zijn er bijvoorbeeld producten die een wat meer gelere gloed hebben. Doordat de basis van mangohout een warme kleur heeft geeft dit een sierlijke uitstraling. Door het hout is het lastig om twee identieke producten aan te schaffen.

Als je bijvoorbeeld mango hout gaat vergelijken met acaciahout zul je zien dat acaciahout niet erg buigzaam is waardoor het lastig te bewerken is. Dat is bij mangohout wel anders. Daarbij is acaciahout een duurzame loofhoutsoort, dus net als mangohout duurzaam.

Hoe moet je meubels van mangohout onderhouden?

Het onderhoud van mangohout meubels is zeer eenvoudig! Je hoeft het hout niet perse te onderhouden. Maar als jij wil dat het hout mooi blijft kun je dit overwegen.

Je kunt als je het hout toch wil behandelen gebruik maken van transparante, matte slijtvaste lak. Dit kan voor de meubels jaarlijks in te wrijven met bijenwas. Bijenwas zorgt er namelijk voor dat het hout levendig blijft. Bijenwas is een natuurlijk product die op een niet chemische basis is gemaakt. Een ander product die gebruikt kan worden voor het onderhoud van de meubels is transparante boenwas.

Een meubel van mangohout is uiterst geschikt voor een gezin met kleine kinderen. Je ziet bijvoorbeeld geen kringen op de eettafel. Je kunt alleen al met een vochtige doek vlekken van de tafel verwijderen. Een ander voordeel van mangohout is dat het een duurzaam product is. De bomen worden namelijk pas gekapt als de bomen geen vruchten meer geeft.

Transparante matte slijtvaste lak voor het onderhoud voor mangohouten meubels

Voor het onderhoud van jouw mangohouten meubel kun je kiezen voor transparante lak. Over het algemeen is er geen onderhoud nodig. Maar wanneer jij voor een licht, mat en krasbestendig resultaat wilt kun je het beste kiezen voor transparante lak.

Door gebruik te maken van een lak, of bijenwas kan het mangohout donkerder worden. Dit komt omdat de nerven in de tafel of kast beter zichbaar worden. De nerven en het hout gaan leven waardoor jouw salontafel of kasten gaan glimmen.

Mangohout meubels voor een industrieel interieur

Mangohout heeft een fijne nerf, hierdoor kan het oppervlak makkelijk glas gepolijst worden. Daarentegen kan het ook grof geschuurd worden voor een ruwe en robuuste uitstraling. Dit zorgt voor een stoere uitstraling wat past bij verschillende stijlen. Door de uitstraling zijn deze meubelen geschikt voor de industriële stijl. Met bijvoorbeeld een metalen onderstelsel, ijzeren deuren of houten meubelen met grote stalen wielen.

Mangohouten producten bij Stijl & Deco

Bij Stijl & Deco verkopen wij verschillende producten van mangohout. Ben jij bijvoorbeeld opzoek naar een mangohouten tv meubel, kasten, eettafels of salontafels, in ons assortiment vind jij het allemaal!

Bekijk ons assortiment. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke salon tafel set kopen van mangohout. Dit product is stabiel en duurzaam en past perfect binnen een industriële inrichting. Ook wanneer jij op zoek bent naar een tv-meubel van mangohout ben je bij ons aan het goede adres. Het stevige blad kan prima gebruikt worden op een tv op te zetten. Houdt er rekening mee dat dit houtsoort voorzien kan zijn van een gele uitslag en per artikel kan verschillen.

Ook wanneer jij op zoek bent naar meubelen van andere natuurlijke producten en andere houtsoorten, als teak hout kun jij in ons assortiment kijken. Een tafel van gerecycled hout, afkomstig van een acacia boom of sheesham boom.

Wordt een nieuwe klant bij Stijl en Deco

Voor als je het nog niet wist.. Al onze bestellingen hebben een gratis bezorging. Maak een account, e-mailadres invullen, winkelmand sluiten, afrekenen en wachten maar! Jouw producten worden binnen 6 werkdagen geleverd.

Wanneer jij onze hulp nodig hebt bij het uitzoeken van een passende tafel of kast kun je altijd contact met ons opnemen! Wij staan voor jou klaar om interieuradvies te geven. Stuur ons een e-mail met jouw telefoonnummer en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.