Blog

HomeInterieur tipsBalkon inrichten: Tips om het gezellig te maken

Balkon inrichten: Tips om het gezellig te maken

Heb je afgelopen zomer bedacht dat jouw balkon het nét niet is? Hou jij er van om op de warme dagen, een zomerse avond lekker buiten te zitten op je balkon. Maar merk je dat je balkon té klein is? Het beste is dan om jouw balkon gezellig te maken met meubels, kussens en planten. Ik zal jou een aantal handige tips te geven. Zodat jij het hele jaar bezig kan zijn met de inrichting van jouw kleine balkon en volgend jaar dubbel zo hard kan genieten!

Een klein balkon hoeft geen belemmering te zijn. Het inrichten kan soms was lastig zijn. Maar wanneer jij weet hoe jij jouw balkon inrichten moet komt dit allemaal goed! Zie jij jezelf al liggen op de loungebank met je blote voeten, bij de terrasverwarmer, de ondergaande zon te bekijken. De planten die schitteren in het zonlicht, de lampjes ter decoratie en op de tafel een heerlijk wijntje. Ik krijg al helemaal zin in de volgende zomer!

Inspiratie om een klein balkon optimaal te gebruiken

Kun jij zo van het buitenleven genieten? Wil jij graag een eigen moestuin? Baal je van de kleine ruimte die je buiten hebt bij jouw appartement? Met deze tips over de belangrijkste elementen zul jij jouw balkon leuker vinden dan ooit tevoren. Het inrichten van jouw balkon begint bij de keuze in meubels.

Kies voor de juiste meubels. Hou jij er van om lekker te loungen buiten? Kies dan voor een mooie loungebank, zit jij liever op stoelen, of hang je liever in een hangmat, kies daar dan voor! Het is tenslotte erg belangrijk dat jij kan genieten op jouw balkon of dakterras. Om extra sfeer toe te voegen bij jouw zitmeubels kun je het gezellig maken met een vloerkleed ter decoratie.

Maar van jouw balkon een woonkamer in de buitenlucht. Wat erg mooi is, is om jouw dakterras in dezelfde sfeer als binnen te maken. Dit zal er voor zorgen dat jouw balkon en woonkamer één lijken waardoor het groter voelt. Goed idee toch?!

Vul jouw kleine balkon met leuke balkon planten

Plaats plantenbakken. Hang hangplanten. Koop een leuke plantenbank voor aan de reling. Koop bloemen in potten en maak gebruik van vrolijke kleuren. Kies voor verticaal tuinieren op je balkon.

Creëer meer diepte door potten. Plaats desnoods een boompje op een tafel om nog meer diepte te creëren. Plantjes zijn een echte aanvulling op de meeste balkons. Ook kun je over de reling van jouw balkon een plantenbak hangen. Deze neemt geen ruimte in beslag, maar is handig voor kleine balkons.

Andere leuke ideeën balkon zijn het gebruik van verlichting. Kaarsen zijn erg leuk! Maar ook een mooie lamp op de vloer, aan de wand of op een tafeltje kunnen op jouw balkon een mooie aanvulling zijn. Verlichting kan zorgen voor een gezellige sfeer. Hang een leuke slinger op langs te muur, langs het plafond of aan de reling.

Neem contact op over het inrichten van jouw balkon

Wil jij jouw balkon inrichten en wil je graag mooie producten zien? Bij Stijl & Deco verkopen wij het een en ander voor op jouw balkon. Kies voor een mooie massieve, ijzeren hanglamp voor boven de tafel. Voor op de vloer van jouw balkon een mooi jute kleed om een beetje in de Ibiza stijl te komen. Of kies voor een van de leuke woonaccessoires om te plaatsen op jouw balkon. Een spiegel zal het bijvoorbeeld goed doen op een klein balkon.

Heb jij moeite met het inrichten van jouw balkon? Weet je niet wat je op de vloer moet leggen. Welke plantenbank je moet kopen. Of hoe jij jouw houten vlonders beter kan laten uitkomen. Doe dan wooninspiratie op op ons Instagram account. Kom je er toch niet helemaal uit, neem dan gerust contact met ons op!